Activitățile destinate Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” sunt în plină desfășurare

Forumul Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” se desfășoară în perioada 15-25 august 2023, cu participarea specialiștilor naționali și internaționali.

Acesta include trei etape:

I etapă (15-24.08.23, pre-forum) prevede organizarea a 40 de ateliere specializate, cu participarea activă a comunității pedagogice și civile conform domeniilor de interes;

A II-a etapă (22-24.08.23) include trei întâlniri cu invitați internaționali, în format „opinie de expert”, desfășurate la Centrul „Clasa Viitorului”, din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”;

A III-a etapă include două ședințe plenare în zilele de 24 și 25 august, la Palatul Republicii: 24.08.2023 – activitate cu genericul „Încurajăm performanța școlară”, dedicată olimpicilor care au reprezentat instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău (500 olimpici).

25.08.2023 – ședință în cadrul căreia se va pune în dezbateri analiza activității DGETS și a instituțiilor de învățământ subordonate, identificarea problemelor sistemului educațional și recomandări de  soluționare a acestora.

Forumul Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” presupune desfășurarea unor panele de discuții, prelegeri deschise, întâlniri în format „opinie de expert” cu expunerea de cazuri practice, cursuri de master-class și mese rotunde cu experți internaționali.

Evenimentul are drept scop partajarea și asumarea responsabilității tuturor actorilor educaționali din municipiu pentru educația copiilor și elevilor, în conformitate cu direcțiile principale și proiectele strategice pe care administrația locală le-a implementat pentru a transforma municipiul Chișinău într-un oraș în care învățarea este promovată și încurajată în toate aspectele vieții cotidiene.

Forumului Municipal Educațional, organizat anual de către Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport este o activitate tradițională importantă pentru comunitatea locală, în special pentru elevi, profesori, părinți și alți membri interesați ai comunității.